5 ομιλίες-συζητήσεις για τον έρωτα, την αγάπη τον σεξουαλικό πόθο: “ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ”


5 ομιλίες – συζητήσεις σε έναν ενιαίο κύκλο
για αθέατες όψεις των σχέσεων έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου
💰 ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

«Για τους αιρετικούς της αγάπης»

⏰  Δεκέμβριος 2022 – Μάιος 2023, Σάββατα 12.00 στον ΙΑΝΟ της Γρηγορίου Παλαμά 3 (Θεσσαλονίκη)
🕵 Εισηγείται και συντονίζει τη συζήτηση  ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου
🧮  Για οποιαδήποτε πληροφορία petrosthu@gmail.com   6977210469
*****Πλήρης περιγραφή των 5 ομιλιών σε αρχείο pdf που μπορείτε να κατεβάσετε


Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου παρουσιάζει σε 5 εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ και των εκδόσεων PSYCHOLOGY.GR διάφορες πτυχές των συναντήσεών μας, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες. 

Τα 5 γεγονότα διατηρούν την αυτονομία τους, όμως όλα συνδέονται, ως μέρη του ευρύτερου κύκλου που απαρτίζουν.
Ο τρόπος των παρουσιάσεων είναι διαδραστικός, σύμφωνα με το μοντέλο που δημιούργησε ο συντονιστής και ονομάζει «Share*Dots project».


Η 1η ομιλία: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
«Στις Σκιές του έρωτα – τα μάτια που με κοίταξαν»
 στις 12.00, ΙΑΝΟΣ, Γρηγορίου Παλαμά 3, Θεσσαλονίκη 54622

Η 2η ομιλία: Σάββατο 21 Ιανουαρίου  2023
«Αυταπάτες της μοναξιάς και μύθοι της σχέσης»
στις 12.00, ΙΑΝΟΣ, Γρηγορίου Παλαμά 3, Θεσσαλονίκη 54622

Η 3η ομιλία: Σάββατο 4 Μαρτίου 2023
«Ο βάτραχος που επέμενε να περιμένει ένα ξεχασμένο φιλί»
στις 12.00, ΙΑΝΟΣ, Γρηγορίου Παλαμά 3, Θεσσαλονίκη 54622

Η 4η ομιλία: Σάββατο 8 Απριλίου 2023
«Οδοιπορικό στα όρια του έρωτα και του θανάτου: το μεγαλείο του πλανήτη Σολάρις»
στις 12.00, ΙΑΝΟΣ, Γρηγορίου Παλαμά 3, Θεσσαλονίκη 54622

Η 5η ομιλία: Σάββατο 13 Μαΐου 2023
«Από τη θάλασσα του έρωτα, στους αμμόλοφους του πάθους και της εξάρτησης»
στις 12.00, ΙΑΝΟΣ, Γρηγορίου Παλαμά 3, Θεσσαλονίκη 54622


1η: «Στις Σκιές του έρωτα – τα μάτια που με κοίταξαν»

*** Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Η 1η αυτή ομιλία  έχει στον πυρήνα της την υπαρξιακά προσανατολισμένη προσέγγιση του συγγραφέα στον έρωτα. Χαρακτηριστικό της είναι ότι χτίζεται βήμα-βήμα, μέσα από την αλληλεπίδραση του συγγραφέα με το κοινό. 

Γνώμονάς της είναι τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, τα οποία συνθέτουν μια πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα και της σχέσης του με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη και το Σκιώδες άγνωστο μέσα μας. Ένα εκτενές αλλά καλά δομημένο κείμενο με πολλά ευρήματα στο «στήσιμό» του, υπαρξιακά προσανατολισμένο και με γραφή άμεση, ποιητική. 


2η: «Αυταπάτες της μοναξιάς και μύθοι της σχέσης»

*** Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023
Φαίνεται πως οι καιροί μας επισφραγίζουν ότι, ως υπάρξεις, είμαστε «εκ κατασκευής» μοναδικοί, ζώντας σε ένα απολύτως ιδιωτικό σύμπαν: ο καθένας μας είναι άρχοντας αλλά και μοναδικός κάτοικος του δικού του βασιλείου.
Υπάρχουμε εν μέσω μιας προσωπικής κοσμικής «σιγής», που συχνά παλεύουμε να γεμίσουμε με κραυγές και θορύβους, ακόμα πιο περιττούς στη ματαιότητά τους.

Και τότε, αναθέτουμε λυσσαλέα στον Άλλον να μας «γλυτώσει» από την ίδια μας τη μοναδική ύπαρξη. Ξεχνούμε ότι, παρά την αναπόφευκτη υπαρξιακή μας μοναξιά, μπορούμε θαυμάσια να συναντιόμαστε διαπροσωπικά. Ποιος τελικά είναι ο ρόλος του Άλλου στα συναπαντήματά μας; Ως πού φτάνει; Ποιες σχέσεις μαζί του, τελικά, είναι εφικτές;


3η: «Ο βάτραχος που επέμενε να περιμένει ένα ξεχασμένο φιλί»

*** Σάββατο 4 Μαρτίου 2023
«Πάει, τέλειωσε, αυτό ήταν, ποτέ δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος» λέμε κάποιες φορές, απογοητευμένοι, πικραμένοι, πληγωμένοι από το πού πήγε και το πώς κατέληξε κάποιος έρωτάς μας. Ορκιζόμαστε σθεναρά ότι βάλαμε μυαλό κι ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα κι οι επιλογές μας θα αλλάξουν.

Κι ύστερα; Να πάλι τα ίδια… Υπάρχουν φορές που φαίνεται να γινόμαστε δέσμιοι επαναλαμβανόμενων σεναρίων, λες και ξετυλίγονται ερήμην μας. Είμαστε άτυχοι; Αδύναμοι; Ή μήπως βάζουμε κι εμείς κάπως το χέρι μας και βλέπουμε το ίδιο έργο; Πώς γινόμαστε ο βάτραχος του παραμυθιού, που περιμένει να τον φιλήσει η όμορφη κοπέλα για να λυθούν τα μάγια και να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα;


Η 4η ομιλία: «Οδοιπορικό στα όρια του έρωτα και του θανάτου: το μεγαλείο του πλανήτη Σολάρις»

*** Σάββατο 8 Απριλίου 2023
Κάποιες φορές έρχεται αναπότρεπτα το τέλος μιας κατάστασης, μιας περιόδου ή η απώλεια ενός πραγματικά ή φαντασιωτικά αγαπημένου προσώπου. Συχνά, μαζί έρχεται και η αδυναμία αποδοχής του γεγονότος του τέλους, αφήνοντας μόνο δρόμο την άρνηση.
Τότε, παράγεται μια τεράστια γκρίζα ζώνη μέσα μας, χωρίς ζωή και κίνηση, ένας τεράστιος λεκές που απλώνει και μας τυλίγει σε μια διαρκή ανακύκλωση οδυνηρού χρόνου, στη μεγαλειώδη ματαιότητα μιας στεγνής προσομοίωσης ζωής.

Σ’ αυτήν την ευρηματική ομιλία, τα γεγονότα της ταινίας του Andrei Tarkovsky «Solaris», χωρίς να αναλύεται η ταινία, γίνονται ένας καμβάς επάνω στον οποίον αντιστοιχούνται διάφορες φάσεις της ανατολής και της δύσης των συναντήσεών μας. 


Η 5η ομιλία: «Από τη θάλασσα του έρωτα, στους αμμόλοφους του πάθους και της εξάρτησης»

*** Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Κάποιες φορές, κυρίαρχο μοτίβο μιας σχέσης γίνεται η πάλη ανάμεσα στα: «φύγε», «δεν φεύγω», «γιατί έφυγες;».
Σιγά-σιγά η πάλη αυτή μπορεί να τραβήξει όλη την ενέργεια των δύο ανθρώπων, διαγράφοντας έτσι κάθε γνώρισμα της έννοιας «σχέση». Πώς γίνεται δύο άνθρωποι που απεχθάνονται ο ένας τον άλλον να χρειάζονται τόσο τραγικά ο ένας τον άλλον; Πού άραγε βρίσκεται η πραγματική σκηνή του δράματος;

Ποιοι είναι οι αληθινοί συντελεστές του και ποιος συναντιέται με ποιον; Σε ποιο εργαστήριο παράγονται τέτοια  σκιώδη δεσμά, ικανά να μας κρατούν σε έναν εξαρτητικό συνεταιρισμό τόσο σαγήνης και μεγάλης ηδονής όσο και παρακμής, φθοράς, άγχους και αμοιβαίου κανιβαλισμού;


Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.26 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.21 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :