elen web-page contents will be updating till January 2019
elen web-page contents will be updating till January 2019

«ΠΡΟΣΕΧΩΣ»: επίκαιρες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας, σε τίτλους

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ

***μερικές δραστηριότητες ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ καθόλου στην Ελληνόγλωσση εκδοχή των ιστοσελίδων

**** Κάνω περιοδικά, στο facebook, live video («Τα αιρετικά» – θέματα κακοποιημένα από την ποπ-ψυχολογία και το διαδίκτυο). Τα video αυτά αναρτώ επίσης στο κανάλι μου, στο You Tube.

**** Αν θέλετε βίντεο προηγούμενων ομιλιών μου, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

**** Τέλος, στην ιστοσελίδα μου υπάρχουν εκτεταμένα αποσπάσματα των βιβλίων μου και δυνατότητα επισκόπησης πολλών σελίδων, ενώ στέλνω οπουδήποτε τα βιβλία μου, ταχυδρομικώς, χωρίς επιπλέον έξοδα αποστολής.

3 Μαρτίου 2019, ΚΥΡΙΑΚΗ, ώρα 10.00 - βιωματικό - εκπαιδευτικό εργαστήρι - 6 ώρες [Θεσ/νίκη]
«Κινώ το σώμα, κινείται η ψυχή μου»

[ΕΠΙΝΕΙΟ, Παπαντωνίου 12, είσοδος επί της Ιουστινιανού, Θεσσαλονίκη, 54646] Πληροφορίες – συμμετοχές: info@epineio.gr +30-2314-035212 +30-6972-875789. Το εργαστήρι αυτό, με τον τίτλο του εμπνευσμένο από το ποίημα «De Rerum Natura» (του Γιώργου Θέμελη), εστιάζεται εισαγωγικά στη σημασία του διαρκώς “ομιλούντος” στον κόσμο σώματός μας για κάθε όψη της ύπαρξής μας. Απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές και επαγγελματίες της δραματοθεραπείας ή άλλων προσεγγίσεων, όσο και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εξερευνήσει βιωματικά και εισαχθεί θεωρητικά στο συχνά τόσο παρεξηγημένο μεγαλείο της υλικής μας υπόστασης.

17 Μαρτίου 2019, ΚΥΡΙΑΚΗ, ώρα 20.00 - σύμπραξη σε παράσταση Playback Θεάτρου [Θεσ/νίκη]

[Apodec – Στρατηγού Σφέτσου 3, Θεσσαλονίκη, κάθετη στη Φράγκων]. Με την ομάδα «Playback Theatre Thessaloniki»

18 Μαρτίου 2019, ΔΕΥΤΕΡΑ, ώρα 19.00 - ομιλία [Βέροια]
«Η συντροφική σχέση διάρκειας, δέσμευσης και εγγύτητας»

[Στη Βέροια, PAPATZIKOU art-gallery, «εκτός χάρτη» , είσοδος ελεύθερη]. Ποια είναι τα κύρια γνωρίσματα αυτής της τόσο παρεξηγημένης και πολύτιμης σχέσης; Πώς εξελίσσεται στον χρόνο; Κι ακόμη, είναι άραγε αξιωματικά «καλύτερη» (ή «ανώτερη») από τις σχέσεις έρωτα και σεξουαλικού πόθου ή, απλώς, πολυπλοκότερη;

20 Μαρτίου 2019, Τετάρτη, ώρα 19.00 - ομιλία [Θεσ/νίκη]
Οάσεις και παγίδες της συντροφικής αγάπης

[Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ – Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 3]. Πτυχές και όρια αυτού που λέμε «αγάπη» ανάμεσα σε ανθρώπους που αποφάσισαν να οικοδομήσουν ένα κοινό πλαίσιο ζωής και να συμπορευτούν. Πότε και πώς ξαποσταίνουν, βουλιάζουν ή τελματώνονται; Όντως αγαπιούνται ή, ενίοτε, φτάνουν να μισιούνται και απλώς παραμένουν τυπικά μαζί;

27 Μαρτίου 2019, ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρα 19.30 - ομιλία και συζήτηση [Θεσ/νίκη]
«Πόσο και πού υπάρχουμε και μπορούμε να υπάρχουμε μαζί;»

[ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 5, Σκρα 12, Θεσ/νίκη]. Ένα γεγονός που οργανώνει η Raja Yoga. Είσοδος ελεύθερη. Οι άνθρωποι. από τη μία μεριά, λέμε εύκολα και αψήφιστα το «εγώ είμαι», «εσύ είσαι» και εύκολα τείνουμε να στεκόμαστε, ως ατομικές υπάρξεις, «απέναντι» στον κόσμο, του οποίου είμαστε μέρος. Από την άλλη μεριά, εξίσου εύκολα και αψήφιστα, τείνουμε να λέμε το «εμείς είμαστε», ξεχνώντας όρια, διαφορές και απολύτως προσωπικά γνωρίσματα που καθιστούν τον καθένα μας μοναδική και ανεκτίμητη ύπαρξη. Τι συμβαίνει; Πρόκειται για δύο αντιμαχόμενους πόλους; Πρόκειται για δύο όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης που αλληλοσυμπληρώνονται; Πού και πώς αρχίζω εγώ και τελειώνεις εσύ, και αντίστροφα;

29 Μαρτίου 2019, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ώρα 19.00 - συντονισμός συζήτησης (Θεσ/νίκη]

[Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ – Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 3 – σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ] Ομιλία της ψυχοθεραπεύτριας και ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου με τίτλο «Η συγγραφή ως μορφή ψυχοθεραπείας» και παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής «Παύση τετάρτου». Για τη συλλογή θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Μπακονίκα (ποιήτρια) και η Μαρίνα Κατσικίδου (ψυχολόγος, απόφοιτη Ψυχοθεραπείας Gestalt). Η συζήτηση αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου.

8 Απριλίου 2019, Δευτέρα, 18.30 - ομιλία, συζήτηση [Χορτιάτης - Θεσ/νίκη]
« Παιδί: ο μικρός Μέγας Άγνωστος»

[«Reggio Θεσσαλονίκη», Παιδική αγωγή 2-6 ετών, Χορτιάτη 2, Περιοχή Θεσσαλονίκης] Πληροφορίες – συμμετοχές: 2310-344471. Μία ομιλία για τις φανερές και κυρίως κρυμμένες και υποβαθμισμένες πτυχές της τόσο εύθραυστης πραγματικότητας των τόσο ξεχωριστών όντων που όλοι μας υπήρξαμε: των παιδιών. Ιδιαίτερη έμφαση προσδίδεται στην περίοδο αμέσως μετά την έξοδό μας από το μητρικό σώμα και κατά τα πρώτα χρόνια της διαδρομής μας στον πλανήτη αυτόν, όταν άρχισε ο αέναος αγώνας (και συχνά Γολγοθάς) της διαφοροποίησής μας από τους Άλλους, καθώς αναπόφευκτα αρχίζαμε να αρθρώνουμε το «εγώ είμαι» – μία ικανότητα που σφραγίζει το τέλος της άνευ ορίων συνύπαρξής μας με την αρχέγονη μήτρα της προέλευσής μας.

13-14 Απριλίου 2019, Σ/Κ, 10.00 - βιωματικό - εκπαιδευτικό εργαστήρι - 16 ώρες [Αθήνα]
«Ακροβατώντας στα 1000+1 πρόσωπα της ομάδας»

[Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι 15234] Πληροφορίες – συμμετοχές: 210- 6836485, 6944-169447. Ένα εργαστήρι για την έννοια, τη λειτουργία και τον συντονισμό της «ομάδας», θεμελιωμένο σε ό,τι νεότερο έχει επιτευχθεί από τη νευροβιολογία σχετικά με το πώς συντίθεται η πρώτη ύλη της ανθρώπινης εμπειρίας σε μη συνειδητά επίπεδα μικροδομής – πέρα από το νου και στο βασίλειο του σώματος και των μικροσυγκινήσεων. Απευθύνεται όχι μόνο σε θεραπεύτριες/ές της Βιοσύνθεσης αλλά και σπουδαστές και επαγγελματίες άλλων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την έννοια της «ομάδας» και του συντονισμού της.

Αν θέλετε 2-3μηνη σύντομη ενημέρωση γι’ αυτά που κάνω (video-κείμενα, ομιλίες-ομάδες, “Διαμέρισμα 5”, Πολύτεχνο, Playback θέατρο, εργαστήρια, συμπράξεις - συνεργασίες, βιβλία), παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου ή σημειώστε το e-mail σας στην φόρμα που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

(Οκτώβριος-Ιούνιος)

(1) Βιωματική ομάδα

(2) Εργαστήρι έκφρασης

(1) «Πίσω από τον τοίχο: εφιάλτες και όνειρα των συναντήσεών μας»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης που εστιάζεται σε διάφορες όψεις της σχέσης.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου:moc.l1553017985iamg@1553017985uhtso1553017985rtep1553017985

Η ομάδα λειτουργεί ως μία ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΟΤΗΤΑ του ευρύτερου Προγράμματος «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΑΝ» 
(INFO για το Πρόγραμμα, INFO για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας)


(2) το εργαστήρι ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Ένα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ έκφρασης-δημιουργίας, ή μια πρόταση ασκήσεων δημιουργικής φαντασίας

Για περισσότερα βλ. εδώ

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :