Γεγονότα – 2022

2022

20 Ιανουαρίου & 24 Φεβρουαρίου 2022, ΠΕΜΠΤΗ, ώρα 19.00, συντονισμός διαδικτυακής ομάδας (2 συναντήσεις) - 5 ώρες
Share*Dots-project/18 & 19: Να ζει κανείς ή να μη ζει; Να φάω αυτήν την πάστα ή όχι

Σήμερα γίναμε όλοι πάρα πολύ busy. Τρέχουμε αδιάκοπα έξω μας και μέσα μας, ακόμα κι όταν δεν κουνάμε τα πόδια μας. Σε ποιον χτυπάμε κάρτα; Γιατί; Και, τελικά, να τρέχει κανείς ή να μην τρέχει; Να ζει κανείς ή να μη ζει; Να φάω αυτήν την πάστα ή όχι; Διαφέρουν άραγε αυτά τα ερωτήματα και, αν ναι, πώς; πού; γιατί;
 Share*Dots project: https://mailchi.mp/3ce71b9251c7/share-dots-18

31 Μαρτίου 2022, ΠΕΜΠΤΗ, ώρα 19.00, συντονισμός διαδικτυακής ομάδας - 2.5 ώρες
Share*Dots-project/20: Ο πυθμένας του απύθμενου ή το κάτι από το τίποτα

Με τον ξαφνικό πόλεμο στην Ουκρανία, για μία ακόμη φορά, ήρθαν βίαια στο προσκήνιο πρωτογενή συναισθήματα λόγω της απειλής που φαίνεται να φέρει το μέλλον, χωρίς δική μας δυνατότητα ελέγχου. Τι κάνουμε; Παραλύουμε; Παραδιδόμαστε αμαχητί στην κατάθλιψη;  Καταφεύγουμε στη θετική σκέψη, την αισιοδοξία και την ελπίδα αποφεύγοντας υστερικά και πετώντας πέρα ό,τι “αρνητικό” εφορμά στον ύπνο και τον ξύπνιο μας;
Share*Dots project: https://mailchi.mp/82f673f78194/share-dots-20

Μάρτιος-Ιούνιος, Εθελοντικός συντονισμός ανοιχτών διαδικτυακών ομάδων μοιράσματος με Ρώσους (αγγλικά), 45 ώρες συνολικά
Η ανθρώπινη ύπαρξη ανάμεσα στους πολλούς - A human being among people

[Διοργάνωση: Integrative Gestalt Training Institute, IGTI – St. Petersburg, Ρωσία]. Αυτήν την περίοδο στη Ρωσία υπάρχει μία μεγάλη κρίση ταυτότητας. Το άτομο δέχεται τις συνέπειες αποφάσεων στη μεγάλη κλίμακα, τόσο των κυβερνώντων όσο και των αντιδράσεων σε διεθνές επίπεδο. Πάρα πολλοί νιώθουν ότι η ατομική ύπαρξη συνθλίβεται, στιγματίζεται βίαια, μόνο και μόνο λόγω εθνικότητας.
Η δράση είναι μία πρότασή  μου για εθελοντική στήριξη σε Ρώσους συναδέλφους, τους οποίους γνωρίζω από παλαιότερες συνεργασίες μου. 

2 & 3 Μαΐου 2022, ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ, Θέατρο Αυλαία (Θεσ/νίκη), ώρα 21.00, μουσική σύνθεση για χοροθεατρικό μονόλογο
Μήδειας Απολογία

[Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι] Ένα ψυχογράφημα της τραγικής ηρωίδας του Ευριπίδη, με όχημα τον ήχο, τον λόγο και την κίνηση. Η μουσική είναι κάποιες από τις παλαιότερες συνθέσεις μου. Κείμενο, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Αμαλία Στρινοπούλου.Περισσότερα για την παράσταση: https://petrostheodorou.gr/wp-content/uploads/Deltio-typou_Medea-forpdf.pdf

5 Μαΐου 2022, ΠΕΜΠΤΗ, ώρα 19.00, συντονισμός διαδικτυακής ομάδας - 2.5 ώρες
Share*Dots-project/21: Εμπιστοσύνη και προδοσία: ο βαθύς δεσμός δυο αχώριστων εχθρών

Τι σημαίνει κυριολεκτικά η λέξη «εμπιστοσύνη»; Τι ακριβώς εννοούμε με τη λέξη «προδοσία»; Μήπως ενίοτε χρησιμοποιούμε αλόγιστα τέτοιες λέξεις ως εργαλεία ελέγχου του Άλλου και δικαιολογία για να θυματοποιούμαστε εμείς οι ίδιοι; Πότε, σε ποιον και σε τι μπορούμε να έχουμε κυριολεκτικά «εμπιστοσύνη»; Πότε προδίδουμε ή προδιδόμαστε και τι σημαίνει αυτό για τη διαδρομή μας; 
Share*Dots project:
https://petrostheodorou.gr/sharedots-project-synantiseis-18-19-20-21-22-ianoyarios-maios-2022/

18 Μαΐου 2022, ΤΕΤΑΡΤΗ, Studio Νέμεση, ώρα 17.00-22.00, εργαστήρι για την αυτοσχεδιαστική φύση της ζωής και του Playback θεάτρου - 5 ώρες
Αυτοσχεδιασμός στη ζωή, στη σκηνή, στο Playback Θέατρο

[Studio ΝΕΜΕΣΗ, Δελφών 176 (Θεσσαλονίκη] Κίνηση, σώμα, φωνή, λόγος, αλληλεπίδραση και κάποια στοιχεία από το Playback Θέατρο πρωταγωνιστούν στο εργαστήρι. Κεντρικό του φόντο είναι η κάθε στιγμή του χρόνου μας, με το δικό της μοναδικό θαύμα. Η στιγμή, αυτός ο μικρός κόκκος εμπειρίας που κυλά σπινθηρίζοντας όταν του επιτρέπουμε να γεννιέται από την αυθεντικότητά  μας, ικανός να κλείνει μέσα του όλη την ιστορία της διαδρομής μας αγκαλιά με τα όνειρα των μελλοντικών καιρών μας. 
Βάση του εργαστηρίου είναι θεωρητικά και πρακτικά η ιδιότυπη προσέγγιση του Πέτρου Θεοδώρου PSP (Process Stage Praxis), για τη σωματική αλληλεπίδραση. 
Το εργαστήρι απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το θέμα και δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή σχετική εμπειρία.

Ιούλιος- Δεκέμβριος, εκπαιδευτικά σεμινάρια (αγγλικά) 72 ώρες συνολικά
Εκπαίδευση σε διάφορα θέματα σχετικά με την ψυχοθεραπεία και διάφορες όψεις της θεραπείας Gestalt

[Διοργάνωση: Integrative Gestalt Training Institute, IGTI – St. Petersburg, Ρωσία].

Ιούνιος 2022, εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR, επανέκδοση του 2ου βιβλίου μου
Οι "Σημειώσεις για σένα" σε ΕΝΤΥΠΗ μορφή αλλά ΚΑΙ ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οι Σημειώσεις δεν εμφανίζονται μόνο στην ΕΝΤΥΠΗ μορφή τους αλλά και ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, στο οποίο τα 25 κείμενα αποδίδουν οι ηθοποιοί ΚώσταςΧατζησάββας και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. 
**Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε 6 ενδεικτικά αρχεία από τα 25 κείμενα του audio book.
**Εδώ, θα βρείτε βίντεο σε πρώτο πρόσωπο για το βιβλίο, αναλυτική περιγραφή του, αρκετά από τα κείμενα με τις εικόνες τους και άλλο ενημερωτικό υλικό.  

Οκτώβριος 2022, εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR, έκδοση του 4ου βιβλίου μου
"Στις Σκιές του έρωτα - τα μάτια που με κοίταξαν" - βιβλίο που αφιερώνω εξαιρετικά "...στους αιρετικούς της αγάπης"

Το βιβλίο αυτό είναι μία προσωπική πρόταση και εκτενής μελέτη του φαινομένου του έρωτα, καθώς και της σχέσης του με την αγάπη και τον σεξουαλικό πόθο. 
Βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, συνοπτική και αναλυτική περιγραφή του βιβλίου, Περιεχόμενα, και πάρα πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση, υπάρχουν σ’ αυτόν τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ. 

10 Δεκεμβρίου 2022, ΣΑΒΒΑΤΟ, ώρα 12.00, παρουσίαση βιβλίου και διαδραστική ομιλία
"Στις Σκιές του έρωτα - τα μάτια που με κοίταξαν": μία εκδήλωση με "διπλή" ταυτότητα

[Στο ΝΕΟ βιβλιοπωλείο του ΙΑΝΟΥ, Θεσσαλονίκη, Γρηγορίου Παλαμά 3]. Ο συγγραφέας παρουσιάζει το 4ο βιβλίο του ενώ, ταυτόχρονα,  χτίζει διαδραστικά μία ομιλία για διάφορες όψεις του έρωτα, σύμφωνα με το μοντέλο βιωματικών παρουσιάσεων που ο ίδιος δημιούργησε και ονομάζει «Share*Dots project».
Η εκδήλωση είναι και η 1η από κύκλο 5 ομιλιών του Πέτρου Θεοδώρου, με τον γενικό τίτλο «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», οι οποίες θα ακολουθήσουν από τον Ιανουάριο του 2023.

 

5 Δεκεμβρίου 2022, ΔΕΥΤΕΡΑ, ώρα 20.00, μάθημα (City College), Θεσ/νίκη-στα ΑΓΓΛΙΚΑ
Οι κεντρικές ιδέες στη θεωρία και τη μεθοδολογία της θεραπείας Gestalt

[Στο City College, Θεσσαλονίκη]. Μάθημα σε Μεταπτυχιακό Τμήμα – στα Αγγλικά – με θέμα τις αρχές στον πυρήνα της θεραπείας Gestalt. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του Τμήματος, Ευάγγελο Σεπετή: ‭6988773539‬

16 Δεκεμβρίου 2022, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ώρα 19.30, ομιλία-συζήτηση/παρουσίαση βιβλίου (City College), Θεσ/νίκη-στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Έρωτας: αλήθειες στο σκοτάδι και μύθοι στο φως

[Στο City College, Θεσσαλονίκη]. Μια διαδραστική εκδήλωση, ΑΝΟΙΧΤΗ σε όλους. Στις δράσεις “Ψυχολογία για όλους”. City College, Λέοντος Σοφού 3 (Αμφιθέατρο, 5ος όροφος).
Ο συντονιστής αναφέρεται σε διάφορες όψεις του έρωτα (σύμφωνα με το μοντέλο του για βιωματικές παρουσιάσεις «Share*Dots project»). Ο γνώμονας είναι τα Κεφάλαια του βιβλίου “Στις Σκιές του έρωτα – τα μάτια που με κοίταξαν”.

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :