Τι συγχωρείται και τι όχι όταν λέω συγχωρώ / Share*dots-8 [το βίντεο]

❓ Βϊντεο με το θέμα της 8ης αυτόνομης συνάντησης “Share*dots project”,
το οποίο ο συμμετέχων στη συνάντηση ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να έχει δει εκ των προτέρων.

Στις  μέρες μας,  όλο χαμόγελα , “πολιτισμό” αλλά και καλυμμένη βία,

 κυκλοφορεί ευρέως το να είμαστε “ανώτεροι άνθρωποι” (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την κακοποίηση της ολότητάς μας), δηλαδή να απαγορεύουμε θυμό, αγανάχτηση, φόβο, ζήλια, πόνο, αγωνία – και ό,τι γενικώς μάθαμε πως είναι “αρνητικό” και ηθικά “κακό”.

Με άλλα λόγια, μάλλον συγχέεται αφελώς η ενσωμάτωση και η πειθάρχηση των λεγόμενων “αρνητικών” και ταπεινών συναισθημάτων, ας πούμε θυμού, με την εξαφάνισή τους, προκειμένου να γίνουμε “ανώτεροι άνθρωποι” κατά τις κοινώς παραδεκτές (και πανίσχυρες) “αξίες” των κοινωνιών μας.

Στις μέρες μας λοιπόν, όλο χαμόγελα , “πολιτισμό” αλλά και καλυμμένη βία, πιστεύω ότι η λέξη “συγχώρεση” φοριέται πάρα πολύ και, επίσης, τσαλαπατιέται ασύστολα.

Όχι μόνο αποκτά συχνότατα τα χρώματα μιας ηθικής αξίας αλλά και προσλαμβάνει ένα υψηλό νόημα, που αυθαίρετα ανάγεται σε καθολική και  αυταπόδεικτα “σωστή” στάση στα πράγματα και τους ανθρώπους.

Είναι όμως έτσι;
Τι συγχωρείται “πραγματικά” και τι όχι όταν λέμε αυτό το περίφημο πλέον “συγχωρώ;”
Και πώς συχνά εμείς οι ίδιοι κάποτε κακοποιούμε τον εαυτό μας στη λαχτάρα μας να βγούμε “πάνω” από ανθρώπους και περιστάσεις – για να δείξουμε άραγε τι; πόσο “ανώτεροι” είμαστε; σε ποιον;…


8η αυτόνομη συνάντηση Share*Dots project
[Τι συγχωρείται και τι όχι όταν λέω συγχωρώ]

🪂 ΠΕΜΠΤΗ 17 Δεκεμβρίου 2020, 19.00 – 21.00, στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ.

Κωδικός= 2203889580   password= 56341278  [θα είναι ενεργός  από τις 18.45 την ημέρα της συνάντησης]
Εάν θελήσετε να συμμετέχετε, παρακαλείστε να διαβάσετε οπωσδήποτε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και, παρακαλώ ενημερώστε με για τη συμμετοχή σας, οπωσδήποτε:

** petrosthu@gmail.com
** Με μήνυμα στη σελίδα μου:
https://www.facebook.com/PetrosTheodorouGR/
** Με sms στο +306977210469

🧚‍♀️ Κόστος συμμετοχής
Οι 5 πρώτες συναντήσεις ήταν εθελοντική συμβολή στην φροντίδα του συλλογικού κοινωνικού πεδίου λόγω πανδημίας.
Από την 6η αυτόνομη συνάντηση:
το ΚΟΣΤΟΣ συμμετοχής ορίστηκε σε 9Ε κατ’ άτομο για το κάθε αυτόνομο δίωρο στο οποίο κάποιος επιλέγει να συμμετέχει και το οποίο γίνεται ανά 5-6 εβδομάδες.

Για τον τρόπο καταβολής του κόστους:
(α) Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε (Paypal ή τραπεζικός λογαριασμός) – θα σας ενημερώσω στη συνάντηση και ΔΕΝ χρειάζεται καμία προκαταβολή για τη συμμετοχή, ούτε να εξοφλείτε την κάθε μία συνάντηση, αν πρόκειται να έρθετε και σε επόμενες.
(β) Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε τη σελίδα μου στο PATREON (χωρίς να είναι καθόλου υποχρεωτικό να ακολουθήσετε τη σελίδα ούτε και να επιλέξετε αυτόν τον τρόπο καταβολής του κόστους συμμετοχής, των 9Ε). Στο τέλος του σημειώματος έχω προσθέσει λίγα λόγια για το τι είναι το PATREON: https://www.patreon.com/ShareDots?fan_landing=true


🤔 ΤΙ ΕΙΝΑΙ το Share*dots project:

Πρόκειται για έναν κύκλο 2ωρων αυτόνομων διαδικτυακών συναντήσεων.
Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι μία συνηθισμένη ομιλία που στο τέλος διαθέτει λίγο χρόνο για ερωτήσεις.
Αντιθέτως, το θέμα ΕΞΑΡΧΗΣ αναπτύσσεται ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ, μέσω σύμπραξης των συμμετεχόντων και του εισηγητή, στη βάση μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικασίας.

Για περισσότερα σχετικά με το Share*Dots project: https://petrostheodorou.gr/category/videos/ta-airetika-2019/
K
αι για τον πυρήνα της όλης ιδέας: https://petrostheodorou.gr/ston-pyrina-tis-ideas-share-dots-project/


Τι είναι το PATREON:

είναι ένα είδος χρηματοδότησης για τη στήριξη ανθρώπων που θέλουν να προάγουν, να προωθήσουν ή να ολοκληρώσουν κάποιο έργο.
Αυτό το είδος στήριξης γνωρίζει μεγάλη αποδοχή τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για μία σύγχρονη αναδιατύπωση της κυριολεκτικής διάστασης που έχει η έννοια “χορηγός”: οποιοσδήποτε μπορεί να παρέχει ακόμα και 1Ε τον μήνα (ή περισσότερα, εάν το επιθυμεί), σε κάποιον του οποίου το έργο εκτιμά και θέλει να το στηρίξει.

Στις μέρες μας, η έννοια της χορηγίας έγινε δυστυχώς ταυτόσημη με τη διαφήμιση.

Ωστόσο, σ’ αυτήν την πλατφόρμα, ο “χορηγός” ΔΕΝ παρέχει τη στήριξη για να διαφημιστεί.
Την παρέχει γιατί απλώς βρίσκει και ο ίδιος το δικό του νόημα σε αυτό που κάνει κάποιος.
Επιλέγει λοιπόν να συνδράμει, για όσον καιρό θέλει, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.
Παράλληλα, λαμβάνει και κάτι προσδιορισμένο από τον χορηγούμενο, ανάλογα με το πεδίο που ο τελευταίος δραστηριοποιείται.

Στο PATREON υπάρχουν διάφορα επίπεδα συνδρομής και αναλόγως με αυτό που κάποιος επιλέγει, λαμβάνει ό,τι ορίζει το επίπεδο συνδρομής που επέλεξε.

Σκέφτηκα να βάλω το Share*Dots project στο PATREON (συγκεκριμένα στο 2ο επίπεδο συνδρομής),

μαζί με άλλες δραστηριότητές μου και στόχους που παρουσιάζω στην εκεί σελίδα μου:
https://www.patreon.com/ShareDots?fan_landing=true
Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να καταβάλλει διαφορετικά το κόστος της συμμετοχής σε μία συνάντηση του κύκλου Share*Dots project, ασφαλώς  μπορεί να το κάνει (θα ενημερώσω γι’ αυτό στην αρχή της συνάντησης).

Η σελίδα μου στο PATREON:

https://www.patreon.com/ShareDots?fan_landing=true


Εάν θέλετε μία 2μηνη περίπου σύντομη ενημέρωση

σχετικά με αυτά που κάνω (video-κείμενα, ομιλίες-ομάδες, βιβλία, Share*Dots project, Πολύτεχνο, Playback θέατρο, εργαστήρια, συμπράξεις – συνεργασίες), παρακαλώ σημειώστε το e-mail σας σ’ αυτήν τη φόρμα. Δεν είναι απαραίτητο το όνομα.

http://eepurl.com/dBRg81

Το μέρος της ιστοσελίδας με τα βιβλία μου:
https://petrostheodorou.gr/books/

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :