Σχόλια αναγνωστών για τις Σκιές του έρωτα


ISBN  978-618-86246 0-3        460 σελίδες      μέγεθος   Β5 [17Χ25 cm]      εκδόσεις  PSYCHOLOGY.GR
μπορείτε να το προμηθευτείτε άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, ΕΔΩ


Τα παρακάτω δεν είναι κάποια εμβριθής ανάλυση του βιβλίου, αλλά απλώς σκόρπια συλλογή από σχόλια αναγνωστών.
Τα έγραψαν στη σελίδα των εκδόσεων όπου πωλείται το βιβλίο, ή τα έστειλαν στον συγγραφέα ή τα σημείωσαν σε κάποια από τις παρουσιάσεις του βιβλίου – γι’ αυτό και εδώ δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα των σχολιαστών. 

Απευθύνεται σε όλους και μάλιστα σε όλες τις ηλικίες! Πάει τον έρωτα στον ουρανό και στην κόλαση, δεν χαρίζεται, ξεκαθαρίζει όλο το τοπίο και μένεις με το στόμα ανοιχτό! Χάρηκα, σφίχτηκα και δάκρυσα. Μην το χάσετε

Επιτέλους! Κάποια τάξη στις σαχλαμάρες που κυκλοφορούν! Πολύ μεγάλο τόλμημα και μάλιστα γραμμένο έτσι που συγκινείσαι και χαίρεσαι τη γλώσσα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ο συγγραφέας καταφέρνει να μη μιλά καθόλου μ’ αυτό το συνηθισμένο κρύο ύφος των ψυχολόγων, που διδάσκουν ενοχλητικά και το παίζουν απλοί, οικείοι και δίπλα σου. Έχει μια γλώσσα που σε ταράζει με την αμεσότητα αλλά και τη ζεστασιά της και λέει πράγματα ασύλληπτα. Διαβάστε τον

Βάζει τον έρωτα στο μικροσκόπιο, τον βάζει πλάι-πλάι με τα σκοτάδια και τα τραύματά μας, αλλά καταφέρνει να μη χάνεται η μαγεία ούτε σε μια γραμμή. Εντυπωσιακό!

Είχα διαβάσει παλαιότερα τη “Σκιά- ο σιωπηλός σύντροφος της ζωής” από τον ίδιο συγγραφέα και είχα συγκλονιστεί, γι΄ αυτό επέλεξα να διαβάσω και το νέο βιβλίο του για τον Έρωτα. Βρήκα τον αιρετικό εαυτό μου στις σελίδες του βιβλίου και αναγνώρισα τα μάτια των σημαντικών Άλλων της ζωής μου που με κοίταξαν (ή που δε με κοίταξαν). Βύθισμα στα άδυτα του έρωτα…

Θάπρεπε αυτά να μας τα μαθαίνουν από τα νιάτα μας. Έλλειπε ένα τέτοιο βιβλίο,. Τα λέει όλα, κυριολεκτικά, τίποτα δεν αφήνει. Και τα λέει έτσι που δεν τα ξεχνάς και σ’ αρέσει να τα διαβάζεις ξανά και ξανά.

Πολύ ωραίο, γραμμένο σαν ποίημα!!! Είναι και πολύ πρωτότυπη μελέτη, χωρίς να γίνεται καθόλου διδακτικό! Έμαθα πολλά που ούτε φανταζόμουν για τον έρωτα και τις σκιές μου, απολαμβάνοντας κάθε γραμμή. Βρείτε το.

Αξίζει κι εγώ δεν ξέρω τι. Δεν λέει μόνο τα πάντα για τον έρωτα και το πώς επιμένουμε να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, αλλά τον βάζει σε σχέση με την αγάπη και το σεξ, κι αυτά που βγαίνουν… τι να πω, ευτυχώς συνάντησα αυτό το βιβλίο

Ξαφνιάστηκα με το πόσο βαθιά μπορούμε να δούμε τον έρωτα! Δεν μας τον παρουσιάζει γλυκανάλατο, λέει αλήθειες ο συγγραφέας χωρίς να χαρίζεται, αλλά τις λέει  έτσι που να μη σε βαραίνουν. Αναστέναξα πολύ συχνά, ιδιαίτερα στα τελευταία κεφάλαια, για τα Παρατράγουδα του έρωτα

Κλείνοντας αυτό το ασυνήθιστο  βιβλίο ένωσα ζωντανή κι ορεξάτη μ’ έναν τρόπο περίεργο. Αυτό το κείμενο είναι υπαρξισμός σ’ όλο του το μεγαλείο, χωρίς σοβαροφάνειες και ξύλινη γλώσσα. Σε κάνει να πονάς για τη ζωή και μαζί να χαμογελάς.

Κατάλαβα πάρα πολλά πράγματα για όσα ζω όταν ερωτεύομαι και για ό,τι γίνεται βαθιά μέσα μου. Κατάλαβα γιατί δεν βάζω μυαλό και τι γυρεύω πραγματικά. Σοκ. Που όμως γαληνεύει.

Τρόμαξα όταν είδα τον πίνακα περιεχομένων. Τεράστιος! Κι ούτε που άνοιξα το βιβλίο παραπέρα. Μια μέρα που κοιτούσα το όμορφο εξώφυλλο και σκεφτόμουν τι θέλει να πει, το ξανάπιασα. Χωρίς να το καταλάβω ρύφηξα τις σελίδες, το τέλειωσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Βιβλίο υπέροχο!


Ένα ΒΙΝΤΕΟ με τον συγγραφέα να παρουσιάζει
σε ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ το βιβλίο


Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι το βιβλίο αυτό των ερώτων σχετίζεται με άλλο βιβλίο μου,
το οποίο τιτλοφορείται “ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”
και υπάρχει τόσο ως ΕΝΤΥΠΟ όσο και ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ (audio book – αρχεία mp3, WAV, FLAC, AIFF).
[για την περιγραφή αυτού του άλλου βιβλίου στην ιστοσελίδα μου, πατήστε ΕΔΩ]

Στο audio book τα κείμενα αποδίδουν οι ηθοποιοί Κώστας Χατζησάββας και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου.
*Μπορείτε
να ακούσετε ΕΔΩ τα 6 από τα συνολικά 25 κείμενα του ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ βιβλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.

Οι “Σημειώσεις για σένα” περιλαμβάνουν 25 μικρά κείμενα (κοντά στο ποιητικό πεζό ή το σύντομο αφήγημα) καθώς και 25 εικόνες.
Ο δε λόγος που αναφέρω τη “συγγένεια” των δύο βιβλίων, είναι γιατί θεωρώ ότι καταπιάνονται
με τα ίδια θέματα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία.

Αν το βιβλίο των ερώτων έχει να κάνει με μία θεωρητική – υπαρξιακή ματιά στις σχέσεις έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου, οι “Σημειώσεις για σένα” είναι μία μάλλον λογοτεχνικού ύφους αναφορά μου στα συγκλονιστικά αυτά φαινόμενα που γυρίζουν τον πλανήτη μας για άπειρους λόγους.

Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
των εκδόσεων PSYCHOLOGY.GR μπορείτε να δείτε

*προσφορές και συνδυασμούς προσφορών όλων των βιβλίων μου*

Το βιβλίο “Σημειώσεις για σένα”
στην ΕΝΤΥΠΗ εκδοχή του:
https://www.psychology.gr/bookstore/simioseis-gia-sena.html

ή/και
ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ και να κατεβάσετε τα αρχεία ήχου
https://www.psychology.gr/bookstore/simeioseis-gia-sena-audio.html
(διαθέσιμα από τα μέσα Νοέμβρίου 2022)

Καθώς και το 3ο βιβλίο μου
“Η Σκιά: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής”

Επιπλέον πληροφορίες για τη Σκιά και το εσωτερικό μας παιδί,
μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου, πατώντας εδώ 


Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.26 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.21 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :