#9. Ένα πιάνο, σεξ και αγάπη


ISBN  978-618-86246-1-0         81 σελίδες      μέγεθος 16,5Χ21,5 cm        εκδόσεις  PSYCHOLOGY.GR
**μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο ως ΕΝΤΥΠΟ από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, ΕΔΩ
**ή/και ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΔΩ


Ένα πιάνο. Με πολλά όμορφα, γυαλιστερά, άσπρα και μαύρα πλήκτρα.

Το έργο του κάθε πλήκτρου είναι να παράγει μία μόνο νότα. Κανένα πλήκτρο δεν είναι φτιαγμένο για να κατανοεί ή να νοιάζεται για τη μουσική που παράγει ολόκληρο το πιάνο. Το μόνο που ξέρει το πλήκτρο να κάνει είναι, όταν το πατούν, να παραμένει ευαισθητοποιημένο στην πίεση του δαχτύλου επάνω του. Και, ανάλογα, να κινεί το σφυράκι που θα χτυπήσει μία συγκεκριμένη χορδή για να γεννηθεί στον αέρα η εφήμερη νότα αυτής της χορδής. Αυτός είναι όλος κι όλος ο κόσμος του πλήκτρου.

Αντίθετα, η μουσική που γεννά ολόκληρο το πιάνο, είναι ένα αδιανόητα λεπτόπλοκο αμάλγαμα πολλών πραγμάτων. Και πάντα οφείλεται σε μία εξαιρετικά σύνθετη πρόθεση που ενώνει σαν κόκκινη κλωστή τους κόσμους πολλών ανεξάρτητων πλήκτρων σε έναν κοινό στόχο. Όμως η μουσική αυτή υπάρχει σε μια μεγάλη κλίμακα όπου περιπλέκονται ζητήματα δομής, ευαίσθητων ισορροπιών συνηχήσεων, ρυθμού, αισθητικής. Ο σκοπός της έχει να κάνει με το πώς θα συνδυαστούν όλα αυτά τα ζητήματα της μεγάλης κλίμακας στην οποία υπάρχει.

Από αυτήν τη μεγάλη κλίμακα,

δεν μπορεί να δει την κατά πολύ μικρότερη κλίμακα της ζωής ενός μεμονωμένου πλήκτρου – όπως όταν βλέπω το χέρι μου κινείται, δεν μπορώ να δω τι κάνουν σε επίπεδο αρθρώσεων τα νεύρα, οι τένοντες, οι μυϊκές δεσμίδες, τα αιμοφόρα αγγεία. Η μουσική, αν και αδυνατεί να υπάρξει χωρίς το πλήκτρο, δεν μπορεί (και δεν νοιάζεται) να περιγράψει τους επί μέρους, λεπτομερείς μηχανισμούς με τους οποίους οποιοδήποτε πλήκτρο, κάτω από το δυνατό ή τρυφερό άγγιγμα ενός δακτύλου, φτάνει να κινεί το σφυράκι που χτυπά κάποια χορδή.

Αντίστροφα, το πλήκτρο για να βγάλει έναν ήχο δεν χρειάζεται να έχει κατά νου καμία απολύτως πρόθεση να παίξει σώνει και καλά καμία μουσική. Η μουσική δεν είναι σκοπός του πλήκτρου. Για την ακρίβεια, το πλήκτρο δεν ξέρει καν τι θα πει μουσική. Ο σκοπός του, όπως είπαμε, συνοψίζεται στο να παράγει όσο πιο καλά μπορεί μία στρογγυλή, όμορφη και γεμάτη νότα. Κοντολογίς, η ζωή του δεν έχει την ίδια γλώσσα και τα ίδια νοήματα με τη ζωή της μουσικής του πιάνου. Όμως η μουσική δεν είναι ηθικά “καλύτερη” ή “ανώτερη” από τον μεμονωμένο ήχο ενός πλήκτρου. Πρόκειται για δυο διαφορετικούς κόσμους. Ο καθένας με το σκοπό και την ομορφιά του, χωρίς να χρειάζεται να εξηγούν αναγκαία ο ένας τον άλλον.

Ας ξαναδιαβαστούν παρακαλώ όλα αυτά,

αντιστοιχώντας τη νότα ενός πλήκτρου σε μια σχέση με κίνητρο και γνώρισμα κυρίως το άγριο σεξ, και τη μουσική σε μια σχέση που καλώς ή κακώς κατάφερε να περάσει στην αγάπη.


Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και σε ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Στην Ελλάδα, η Αγγλική έκδοση διατίθεται μόνο κατόπιν επικοινωνίας με τον συγγραφέα.


Ένα ΒΙΝΤΕΟ με τον συγγραφέα να παρουσιάζει
σε ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ το βιβλίο


Ένα βίντεο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ με επιλογές εικόνων του βιβλίου
και μουσική από παλαιότερες συνθέσεις μου 

το βίντεο αυτό έγινε με εξώφυλλο προηγούμενης έκδοσης


Το βιβλίο «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» σχετίζεται έμμεσα με ένα άλλο βιβλίο μου:
«ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ – τα μάτια που με κοίταξαν».

Εκεί, τα θέματα τα οποία στις Σημειώσεις εκφράζονται με λογοτεχνική διάθεση, παρουσιάζονται διαφορετικά, ως μία καλά εμπεριστατωμένη και πολυδιάστατη θεωρητική μελέτη του έρωτα.

Ο λόγος που αναφέρω τη “συγγένεια” των δύο βιβλίων, είναι γιατί θεωρώ ότι καταπιάνονται με τα ίδια θέματα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία.
* Οι ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ είναι θεωρητικό κείμενο, μιλούν για τον έρωτα, την αγάπη, τον σεξουαλικό πόθο με λογοτεχνική διάθεση, πολύ κοντά στο ύφος του πεζού ποιήματος και του σύντομου αφηγήματος ή μονολόγου.
* Οι ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ είναι μια εκτεταμένη, βαθιά και πολυδιάστατη υπαρξιακή μελέτη αυτών των θεμάτων. Ωστόσο, αν και είναι θεωρητικό κείμενο, είναι γραμμένο με γλώσσα απλή και ποιητική.

Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ των εκδόσεων, μπορείτε να προμηθευτείτε τις ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ:
https://www.psychology.gr/bookstore/stis-skies-tou-erota.html

και να δείτε
*προσφορές και συνδυασμούς προσφορών όλων των βιβλίων μου*

Επισκεφθείτε:
Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μου για πολύ επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικά με το βιβλίο “ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”:
βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, αναλυτικότατη και συνοπτική περιγραφή του βιβλίου,
πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση
https://petrostheodorou.gr/category/βιβλία/stis-skies-toy-erota/a-to-thema-toy-vivlioy/


Τέλος, στις έννοιες της ΣΚΙΑΣ και του εσωτερικού μας παιδιού εστιάζεται το βιβλίο μου:
“Η ΣΚΙΑ: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής”

Επισκεφθείτε:
Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μου για πολύ επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικά με το βιβλίο της ΣΚΙΑΣ:
βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, αναλυτική περιγραφή του βιβλίου,
πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση
https://petrostheodorou.gr/category/βιβλία/skia-o-siopilos-syntrofos-sta-taxidia/gia-to-vivlio/

Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ των εκδόσεων, μπορείτε να το προμηθευτείτε:
https://www.psychology.gr/bookstore/skia-o-siopilos-syntrofos-sto-taxidi-tis-zois.html?search=Η Σκιά&description=true


Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.21 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.26 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ


 

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :