6.diafana-Fila-M

#6. Δυο διάφανα φύλλα ζελατίνας


ISBN  978-618-86246-1-0         81 σελίδες      μέγεθος 16,5Χ21,5 cm        εκδόσεις  PSYCHOLOGY.GR
**μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο ως ΕΝΤΥΠΟ από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, ΕΔΩ
**ή/και ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΔΩ


“Όχι, δεν θέλω μαρμελάδα”, της λέει

και συνεχίζει να μασουλάει το μπισκότο του. Αυτή απορεί. “Μα πάντα ζητάς μαρμελάδα…”. Την κοιτά, δεν λέει τίποτα, παίρνει ήσυχα άλλο ένα μπισκότο. Τον τελευταίο καιρό της αντιστέκεται. Μικρά αλλά πολλά και σαφή τα σημάδια. Την κοιτά αλλιώς. Και της μιλά αλλιώς. Η παλάμη του επάνω στο δέρμα της δεν είναι πλέον ανήσυχη, ανάγλυφη, αλλά μια ομοιόμορφη επιφάνεια ελάχιστα εύκαμπτη.

Η γυναίκα ανησυχεί με τα σημάδια. Κυρίως όμως θυμώνει και αγανακτεί, γίνεται παιδί που του αντιστέκεται ο κόσμος. Θυμώνει γιατί αυτός τολμά να μην είναι συμβατός με την εικόνα του στο έσω σύμπαν της – ναι, σίγουρα, πρόκειται για μια θρασύτατη εισβολή στην ιδιοκτησία της (αν ήταν δυνατόν, θα του έχωνε στο στόμα με μια κουτάλα τρία βάζα Merenda). Μέρα με τη μέρα, αυτός που τον ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά, μοιάζει να εχθρεύεται την ίδια του την εικόνα. Μοιάζει να γίνεται αντίπαλος του ιχνογραφήματός του, κατασκευασμένο μέσα της τόσον καιρό με επιμέλεια και αφοσίωση.

Όμως τώρα, αν αυτός και η εικόνα του είναι ζωγραφιές σε δυο διάφανα φύλλα ζελατίνας, αυτή τα βάζει το ένα επάνω στο άλλο, αλλά τα περιγράμματα δεν ταιριάζουν. Δεν ξέρει τι να κάνει. Να σκίσει τα φύλλα; Να τσαλακώσει και να πετάξει το ένα και να κρατήσει το άλλο;…

Όμως άσκοπα μπερδεύεται.

Ό,τι και να κάνει με τις ζελατίνες, δεν θα σβήσει εκείνη η άλλη, η τόσο ξεχωριστή, άσβεστη και προαιώνια δίψα της, που ριζώνει επίσης στα έσχατα του καθενός μας και συνηθίζει να ζωντανεύει σε τέτοιες περιστάσεις. Μια δίψα τυφλή, να τραβήξουμε άγρια πάνω μας τον Άλλον, σε μια αγκαλιά που θα τον αφανίσει εντελώς από τον έξω κόσμο, θα τον κάνει να λιώσει επάνω μας ώστε να ρουφηχτεί μέσα τους πόρους μας. Και καθώς θα τον μεταβολίζουμε κάτω από το δέρμα μας, θα έρθει τελικά να χωρέσει πιστά στο καλούπι που πανέτοιμο περιμένει μέσα μας σαν ορθάνοιχτο πεινασμένο στόμα, άδειο και διψασμένο από την πρώτη κιόλας αρχαία στιγμή που γεννηθήκαμε, πεταχτήκαμε από το μητρικό σώμα και ο κόσμος πρωτοφάνηκε στα μάτια μας.

Ο άντρας σπρώχνει πέρα το βαζάκι με τη μαρμελάδα.

Παραμένει ανυποψίαστος ότι ο ρόλος του είναι να ταιριάξει απαραιτήτως σ’ ένα αρχαίο ρούχο ήδη ραμμένο και σιδερωμένο από τη γυναίκα που του μιλά. Όμως ήδη, νιώθει κι αυτός ότι το συνηθισμένο σκίτσο της μέσα του σαφώς πλέον αντιστέκεται, του ξεφεύγει. Αναρωτιέται πώς έγινε και αυτή η γυναίκα, τόσο επιθυμητή και οικεία μέχρι πρόσφατα, φαντάζει πλέον τόσο διαφορετική, τόσο απέραντα ξένη, τόσο αταίριαστη με τις εικόνες της μέσα του, πώς έγινε και ρίχτηκε τόσο έξω από την αγκαλιά του. “Όχι, τώρα δεν θέλω μαρμελάδα”, επιμένει.


Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και σε ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Στην Ελλάδα, η Αγγλική έκδοση διατίθεται μόνο κατόπιν επικοινωνίας με τον συγγραφέα.


Ένα ΒΙΝΤΕΟ με τον συγγραφέα να παρουσιάζει
σε ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ το βιβλίο


Ένα βίντεο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ με επιλογές εικόνων του βιβλίου
και μουσική από παλαιότερες συνθέσεις μου 

το βίντεο αυτό έγινε με εξώφυλλο προηγούμενης έκδοσης


Το βιβλίο «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» σχετίζεται έμμεσα με ένα άλλο βιβλίο μου:
«ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ – τα μάτια που με κοίταξαν».

Εκεί, τα θέματα τα οποία στις Σημειώσεις εκφράζονται με λογοτεχνική διάθεση, παρουσιάζονται διαφορετικά, ως μία καλά εμπεριστατωμένη και πολυδιάστατη θεωρητική μελέτη του έρωτα.

Ο λόγος που αναφέρω τη “συγγένεια” των δύο βιβλίων, είναι γιατί θεωρώ ότι καταπιάνονται με τα ίδια θέματα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία.
* Οι ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ είναι θεωρητικό κείμενο, μιλούν για τον έρωτα, την αγάπη, τον σεξουαλικό πόθο με λογοτεχνική διάθεση, πολύ κοντά στο ύφος του πεζού ποιήματος και του σύντομου αφηγήματος ή μονολόγου.
* Οι ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ είναι μια εκτεταμένη, βαθιά και πολυδιάστατη υπαρξιακή μελέτη αυτών των θεμάτων. Ωστόσο, αν και είναι θεωρητικό κείμενο, είναι γραμμένο με γλώσσα απλή και ποιητική.

Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ των εκδόσεων, μπορείτε να προμηθευτείτε τις ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ:
https://www.psychology.gr/bookstore/stis-skies-tou-erota.html

και να δείτε
*προσφορές και συνδυασμούς προσφορών όλων των βιβλίων μου*

Επισκεφθείτε:
Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μου για πολύ επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικά με το βιβλίο “ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”:
βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, αναλυτικότατη και συνοπτική περιγραφή του βιβλίου,
πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση
https://petrostheodorou.gr/category/βιβλία/stis-skies-toy-erota/a-to-thema-toy-vivlioy/


Τέλος, στις έννοιες της ΣΚΙΑΣ και του εσωτερικού μας παιδιού εστιάζεται το βιβλίο μου:
“Η ΣΚΙΑ: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής”

Επισκεφθείτε:
Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μου για πολύ επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικά με το βιβλίο της ΣΚΙΑΣ:
βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, αναλυτική περιγραφή του βιβλίου,
πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση
https://petrostheodorou.gr/category/βιβλία/skia-o-siopilos-syntrofos-sta-taxidia/gia-to-vivlio/

Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ των εκδόσεων, μπορείτε να το προμηθευτείτε:
https://www.psychology.gr/bookstore/skia-o-siopilos-syntrofos-sto-taxidi-tis-zois.html?search=Η Σκιά&description=true


Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.21 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.26 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :