4.monologos-Exartimenou-M

#4. Ο μονόλογος του εξαρτημένου

Μα πώς γίνεται; Πες μου, πώς; Είναι ένα τσουλί.

Μια πρόστυχη. Αδίστακτη, σου λέω. Ξέρει τι θέλει να πάρει από μένα, είμαι σίγουρος ότι ενεργεί με πρόγραμμα. Με παίζει. Με ψήνει σα σουβλάκι.

Θυμάσαι, είχαμε χωρίσει. Για κάμποσο καιρό. Τι να έκανα; Την είχα βαρεθεί. Με είχε πρήξει με τις καταθλίψεις της, με τα υπαρξιακά της. Είδα κι έπαθα να απαλλαγώ – τότε. Ήταν κολλημένη πάνω μου και δεν έλεγε να μ’ αφήσει ήσυχο. Τελικά τα κατάφερα, την έδιωξα.

Είχαν περάσει δυο-τρεις μήνες, τριγυρνούσα κιόλας με διάφορες, ήμουν ξέγνοιαστος. Ώσπου μια μέρα, θυμάσαι, τότε που σου τηλεφώνησα πανικόβλητος, έγινε εκείνο το ακατανόητο.
Ναι, ήταν στις διακοπές, καθόμουν ήσυχα το πρωί με τη δροσιά σε μιαν αυλίτσα, έπινα τον καφέ μου και διάβαζα κάτι χαζά, και σε μια στιγμή, ανεξήγητα, έσκασε κάτι τρομερό μέσα μου!

Γέμισα έρωτα! Σπαρακτικό κι απόλυτο! Για ποιαν;

Για εκείνη που είχα μόλις σουτάρει! Αν είναι δυνατόν! Κάπως, τα κατάφερε και ήρθε η ρουφιάνα από μέσα μου, και με πλημμύρισε. Ο αέρας έπηξε γύρω μου, βαριανάσαινα.
Σηκώθηκα, βημάτιζα άγρια σαν το θηρίο πάνω κάτω, δεν με χωρούσε ο τόπος – τότε ήταν που σου τηλεφώνησα γιατί χανόμουν.

Από τότε είναι που με στοίχειωσε η άθλια. Της τηλεφώνησα αμέσως, με κάποια πρόφαση. Ήταν ψυχρή. Έψαξα χίλιες δυο αφορμές να τη δω, έπρεπε να τη συναντήσω, είχε γίνει βλέπεις το οξυγόνο μου.
Τελικά ήρθε, αλλά πλέον με κοιτούσε αφ’ υψηλού η κυρία. Μάλιστα. Ολιγόλογη, ψυχρή.

Είδα κι έπαθα να τη συναντώ πού και πού.

Κι από τότε έχουμε κάτι απροσδιόριστο. Της τάζω χίλια πράγματα, χρυσή την κάνω, αυτή αντιστέκεται.
Βέβαια τα θέλει ο κώλος της, έρχεται κάπου-κάπου “μόνο φιλικά” μου τονίζει. Άστην να λέει, ούτε κι αυτή ξέρει τι θέλει. Αφού, κάνουμε και σεξ μερικές φορές. Και είναι σαν να παίρνω τη δόση μου. Ηρεμώ, αλλά για πολύ λίγο. Μόλις τη χάνω από τα μάτια μου, γεμίζω αγωνία. Δεν μπορώ να τη χορτάσω.

Πού θα πάει αυτό; Πού κατάντησα; Μέχρι που έβαλα και ντετέκτιβ να την παρακολουθήσει. Ξόδεψα του κόσμου τα λεφτά. Άσε και το άλλο, που κλαίω κάθε τόσο.
Πλένω τα δόντια μου το πρωί, και μόλις τη θυμηθώ, ανεβαίνει εκείνος ο κόμπος στον λαιμό, αμέσως βουρκώνω. Τη θέλω δίπλα μου. Λιώνω σου λέω. Τι μου συμβαίνει;

Θέλω να τη σπάσω στο ξύλο, και την ίδια στιγμή

να την κλείσω στην αγκαλιά μου, να την προστατέψω, να της χαρίσω τα πάντα. Α!, και θέλω να την έχω στο κρεβάτι απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Να τη σκίζω. Από παντού. Ανελέητα.
Ανακατεύω λόγια λατρείας με ό,τι πιο βαριά προστυχόλογα υπάρχουν – ακραία, σου λέω, τρομάζω μ’ εμένα τον ίδιο.
Να φανταστείς, μόνο να φύγει στο άλλο δωμάτιο αδειάζει όλο το μέσα μου, το στομάχι πάει στα γόνατα, γεμίζω σκιές και μαυρίλες.
Τι έχω πάθει; Τι να κάνω; Τι σόι έρωτας είναι αυτός;

 
Το βιβλίο ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, είναι 

μία λογοτεχνική – υπαρξιακή προσέγγιση τριών συγκλονιστικών φαινομένων της ανθρώπινης ύπαρξης: τον έρωτα, την αγάπη, τον σεξουαλικό πόθο.

Έρωτας, αγάπη, σεξουαλικός πόθος: 

τρία συγκλονιστικά φαινόμενα της ανθρώπινης ύπαρξης. Τρία αυτόνομα συμπλέγματα αναγκών, τα οποία, αν και τέμνονται, δεν υποκαθιστούν το ένα το άλλο (όπως όταν πεινώ, όσο νερό κι αν πιω δεν χορταίνω) – με αποτέλεσμα τις άπειρες παρανοήσεις και τους περί σχέσεων μύθους των ημερών μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ – Τετράδιο Α

INFO: [78 σελίδες]  [16,5Χ21,5 cm]
2η έκδοση, ISBN 978-618-83861-1-2
[σε 200 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα]
εκδόσεις ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΤΥΠΟΥ, 2018

1η έκδοση, ISBN 978-618-5321-19-2
εκδόσεις ΡΩΜΗ, 2018

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και σε ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Στην Ελλάδα, η Αγγλική έκδοση διατίθεται μόνο κατόπιν επικοινωνίας με τον συγγραφέα.
____

Βίντεο σε 1ο πρόσωπο για την κεντρική ιδέα
και τα γνωρίσματα του βιβλίου


Όλη η θεωρητική – φιλοσοφική βάση και η υπαρξιακή προσέγγιση στην οποία στηρίζονται τα 25 κείμενα των “Σημειώσεων για σένα”, αναπτύσσονται διεξοδικότατα στο 4ο βιβλίο μου, “ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ: τα μάτια που με κοίταξαν”, ως μία προσωπική πρόταση.

Το βιβλίο των Σημειώσεων υπάρχει και σε μορφή AUDIO BOOK (αρχεία mp3), όπου τα κείμενα αποδίδουν οι ηθοποιοί Κώστας Χατζησάββας και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου.
Μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ 6 από τα συνολικά κείμενα του βιβλίου.

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at petrosthu@gmail.com. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :