Σχόλια αναγνωστών: οι “Σημειώσεις” ως έντυπο ΚΑΙ ακουστικό βιβλίο


ISBN  978-618-86246-1-0         81 σελίδες      μέγεθος 16,5Χ21,5 cm        εκδόσεις  PSYCHOLOGY.GR
**μπορείτε να το προμηθευτείτε ως ΕΝΤΥΠΟ από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, ΕΔΩ
**ή/και ως ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΔΩ


Τα παρακάτω είναι απλώς σκόρπια συλλογή από σχόλια αναγνωστών.
Κάποια τα έγραψαν στη σελίδα των εκδόσεων όπου πωλείται το βιβλίο, ή τα έστειλαν στον συγγραφέα ή τα σημείωσαν σε κάποια από τις παρουσιάσεις του βιβλίου – γι’ αυτό και εδώ δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα των σχολιαστών. 

*** Για την ΕΝΤΥΠΗ εκδοχή του βιβλίου

Δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο. Σε τοποθετεί ο συγγραφέας στο κέντρο της κάθε ιστορίας με μοναδική μαεστρία και σε “συστήνει” σε αχαρτογράφητα δικά σου συναισθήματα. Ολιγοσέλιδο αλλά απαιτεί ανάγνωση σε βάθος. Αξίζει!!!

Κάθε ιστορία σε τοποθέτει ακριβώς στο βάθος της. Αξίζει πολύ!! Συγχαρητήρια!!

Πολύ παράξενο βιβλίο. Δεν είναι ακριβώς ιστορίες αλλά αφορμή για να εκφράσει ο συγγραφέας με γλώσσα όλο μουσική και ποίηση ιδέες για τον έρωτα, την αγάπη, το σεξ. Οι εικόνες καταπληκτικά φτιαγμένες, αλλά με μπέρδεψαν λίγο, παραείναι σύνθετες. Πήρα και το ακουστικό βιβλίο, οι ηθοποιοί σε μαγεύουν με το πώς διαβάζουν

Δεν είναι βιβλίο για να δεις «τι έγινε» και να το πας γρήγορα. Θέλει να απολαμβάνεις φράση-φράση την τέχνη στο πώς πλέκεται ο λόγος. Όταν το κατάλαβα, το ξανάπιασα και το πάω πολύ αργά, να το χαρώ, στέκομαι και στις εικόνες. Είναι σαν ποιητικό πεζό, κάτι σαν τις «Αόρατες πόλεις» του Καλβίνο. Έχω περιέργεια για το πώς θα είναι το ακουστικό βιβλίο.

Ψυχολογία βαθιά και διεισδυτική, χωρίς καθόλου θεωρία! Αφήνει μια συγκίνηση περίεργη, που σε γεμίζει. Μικρό, αλλά πάρα πολύ πυκνό, και τα κείμενα, και οι εικόνες. Αξίζει

Είχα πάρει τις Σημειώσεις πρώτα σαν ακουστικό βιβλίο και μ’ άρεσε πολύ. Δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Όταν έπιασα και τα κείμενα, μαζί με το οπτικό υλικό, ε, τότε, έδεσε το πράγμα. Απίστευτα λεπτή και προσεγμένη δουλειά, το περιεχόμενο φτάνει στον νου περνώντας απ’ την καρδιά. Κάθε γραμμή βγάζει συναισθήματα και σκέψεις μαζί

Γνωρίζω τα άλλα βιβλία του Θεοδώρου κι έμαθα πολλά. Αυτό με αιφνιδίασε, δεν είναι θεωρητικό. Δεν κατατάσσεται πουθενά. Μου θύμισε τα «Όνειρα του Αινστάιν», του Άλαν Λάιτμαν, του φυσικού, που έγραψε κείμενα στοχαστικά με ποιητικό τρόπο. Κάτι τέτοιο κάνει κι ο Θεοδώρου, φτιάχνοντας επιπλέον και τις σουρεαλιστιές εικόνες που τα συνοδεύουν.

Ο στόχος του θεοδώρου δεν είναι μόνο να πει ότι είναι να πει αλλά να κάνει τέχνη με το πώς το λέει και πώς το ντύνει με εικόνες. Στο ακουστικό βιβλίο, οι ηχογραφήσεις με άφησαν άναυδη, οι φωνές ανέδειξαν όλη τη μουσική του λόγου. Δοκιμάστε την εμπειρία!


***Για το ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ βιβλίο

Άψογη δουλειά και φαίνεται ο κόπος για να βγει. Εκφραστικές φωνές που μιλούν για ξεχωριστές στιγμές και βαθιές σκέψεις, χωρίς όμως να κουράζεσαι με αναλύσεις. Μαθαίνεις απολαμβάνοντας. Είμαι περίεργη πώς όλα αυτά στηρίζονται θεωρητικά στις «Σκιές του έρωτα – τα μάτια που με κοίταξαν», το τελευταίο του Θεοδώρου.

Είχα πάρει τις Σημειώσεις πρώτα σαν ακουστικό βιβλίο και μου άρεσε πολύ. Δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Όταν έπιασα και κείμενα, μαζί με το οπτικό υλικό, ε, τότε, έδεσε το πράγμα. Απίστευτα λεπτή και προσεγμένη δουλειά, το περιεχόμενο φτάνει στον νου περνώντας από την καρδιά. Κάθε γραμμή βγάζει συναισθήματα και σκέψεις μαζί

Ο στόχος του θεοδώρου δεν είναι μόνο να πει ότι είναι να πει αλλά να κάνει τέχνη με το πώς το λέει και πώς το ντύνει με εικόνες. Στο ακουστικό βιβλίο, οι ηχογραφήσεις με άφησαν άναυδη, οι φωνές ανέδειξαν όλη τη μουσική του λόγου. Δοκιμάστε την εμπειρία!

Μικρά διαμαντάκια, αξίζουν πολλά. Κάθε κείμενο κι ένα ταξίδι με τις υπέροχες φωνές των ηθοποιών. Θα πάρω και τις Σημειώσεις σε κείμενα, μαζί με τις εικόνες, να δω πώς ταιριάζουν μ’ αυτά που άκουσα. Πάντως, οι Σημειώσεις είναι σίγουρα η άλλη, η «καλλιτεχνική» μεριά της εντυπωσιακής μελέτης του Θεοδώρου «Στις Σκιές του έρωτα»

Μια πλήρης δημιουργία, αν πάρετε και τις Σημειώσεις σε βιβλίο: ήχος, κείμενα, εικόνες. Υπνωτίζει αλλά και προβληματίζει, βγάζει όλη τη γλυκόπικρη γεύση της ζωής

Αν δεν έχετε τις Σημειώσεις σε κείμενο, συνιστώ να τις πάρετε, κάνουν τέλειο συμπλήρωμα μ’ αυτές τις ηχογραφήσεις. Μεγάλη απόλαυση!


Οι Σημειώσεις είναι ένα βιβλίο που υπάρχει μεν στη συνήθη έντυπη μορφή, αλλά υπάρχει επίσης ως ακουστικό βιβλίο (αρχεία ήχου mp3, WAV, FLAC, AIFF).

Αποτελείται από 25 κείμενα πολύ κοντά στο ύφος του ποιητικού πεζού ή του πολύ σύντομου αφηγήματος ή μονολόγου, ενώ συχνά μιμούνται κάπως αυτοσαρκαστικά ένα πιο «δόκιμο» ύφος.

Τα είκοσι πέντε κείμενα συνοδεύουν 25 εικόνες – οπτικές συνθέσεις, η κάθε μία εκ των οποίων αποδίδει ονειρικά και σουρεαλιστικά τη γενική αίσθηση μιας Σημείωσης, με γλώσσα οπτική.

Στο ακουστικό βιβλίο τα 25 κείμενα διαβάζουν οι ηθοποιοί Κώστας Χατζησάββας και Κλειώ – Δανάη Οθωναίου.
Μπορείτε να ακούσετε 6 δείγματα του ακουστικού βιβλίου, ΕΔΩ 


Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και σε ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Στην Ελλάδα, η Αγγλική έκδοση διατίθεται μόνο κατόπιν επικοινωνίας με τον συγγραφέα.


Ένα βίντεο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ με επιλογές εικόνων του βιβλίου
και μουσική από παλαιότερες συνθέσεις μου 

το βίντεο αυτό έγινε με εξώφυλλο προηγούμενης έκδοσης


Το βιβλίο «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» σχετίζεται έμμεσα με ένα άλλο βιβλίο μου:
«ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ – τα μάτια που με κοίταξαν». 

Εκεί, τα θέματα τα οποία στις Σημειώσεις εκφράζονται με λογοτεχνική διάθεση, παρουσιάζονται διαφορετικά, ως μία καλά εμπεριστατωμένη και πολυδιάστατη θεωρητική μελέτη του έρωτα.

Ο λόγος που αναφέρω τη “συγγένεια” των δύο βιβλίων, είναι γιατί θεωρώ ότι καταπιάνονται με τα ίδια θέματα, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία.
* Οι ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ είναι θεωρητικό κείμενο, μιλούν για τον έρωτα, την αγάπη, τον σεξουαλικό πόθο με λογοτεχνική διάθεση, πολύ κοντά στο ύφος του πεζού ποιήματος και του σύντομου αφηγήματος ή μονολόγου.
* Οι ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ είναι μια εκτεταμένη, βαθιά και πολυδιάστατη υπαρξιακή μελέτη αυτών των θεμάτων. Ωστόσο, αν και είναι θεωρητικό κείμενο, είναι γραμμένο με γλώσσα απλή και ποιητική. 

Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ των εκδόσεων, μπορείτε να προμηθευτείτε τις ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ:
https://www.psychology.gr/bookstore/stis-skies-tou-erota.html

και να δείτε
*προσφορές και συνδυασμούς προσφορών όλων των βιβλίων μου*

Επισκεφθείτε:
Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μου για πολύ επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικά με το βιβλίο “ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”:
βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, αναλυτικότατη και συνοπτική περιγραφή του βιβλίου,
πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση
http://www.petrostheodorou.gr/category/βιβλία/stis-skies-toy-erota/a-to-thema-toy-vivlioy/


Τέλος, στις έννοιες της ΣΚΙΑΣ και του εσωτερικού μας παιδιού εστιάζεται το βιβλίο μου:
“Η ΣΚΙΑ: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής” 

Επισκεφθείτε:
Την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μου για πολύ επιπλέον ενημερωτικό υλικό σχετικά με το βιβλίο της ΣΚΙΑΣ:
βίντεο σε πρώτο πρόσωπο, αναλυτική περιγραφή του βιβλίου,
πολλές σελίδες διαθέσιμες για επισκόπηση
http://www.petrostheodorou.gr/category/βιβλία/skia-o-siopilos-syntrofos-sta-taxidia/gia-to-vivlio/

 Στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ των εκδόσεων, μπορείτε να το προμηθευτείτε:
https://www.psychology.gr/bookstore/skia-o-siopilos-syntrofos-sto-taxidi-tis-zois.html?search=Η Σκιά&description=true


Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.21 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ένα μικρό βίντεο (μόλις 1.26 min) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
και μόνο με ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ, για το βιβλίο των ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at [email protected]. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :