Ευέλικτα όνειρα / Share*dots-4 [το κείμενο]

❓Κείμενο με το θέμα της 4ης συνάντησης “Share*dots project”.

Η προτελευταία συνάντηση με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 19.00 – 21.00, στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ.
⏰Κωδικός= 2203889580 ή απευθειας σύνδεσμος:
https://us02web.zoom.us/j/2203889580
[θα είναι ενεργός  από τις 18.45 την ημέρα της συνάντησης]

Οι θέσεις, αν και αρκετές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την “είσοδο” στην πλατφόρμα. Φροντίστε η εφαρμογή ΖΟΟΜ να είναι ενήμερη στις αναβαθμίσεις της.

🕵️‍ Συντονίζει ο Πέτρος Θεοδώρου
[ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας, επόπτης, μέλος EAGT, ©PSP, εκπαίδευση: ψυχοθεραπεία Gestalt,  Playback Θέατρο, PSP]

🎥ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, σε όλες τις συναντήσεις αυτού του κύκλου, το θέμα κάθε συνάντησης θα έχει ΗΔΗ παρουσιαστεί σε βίντεο ή σε κείμενο λίγες μέρες πριν από την κάθε συνάντηση και θα κοινοποιείται με event στο fb, καθώς και με newsletter.

😱 Ο ΣΤΟΧΟΣ όλων των συναντήσεων είναι να μοιράζονται ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ οι συμμετέχοντες ιδέες, συναισθήματα, ερωτήσεις, εντυπώσεις, αισθήματα, σκέψεις και ό,τι άλλο επιθυμούν, ως προς το ΘΕΜΑ του ομότιτλου βίντεο ή κειμένου που προηγείται της εκάστοτε συνάντησης.


Το κείμενο:

ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

** Προχθές συνάντησα τυχαία έναν παλιό γνωστό μου και καθίσαμε για λίγο να τα πούμε. “Α!” μου έλεγε κάθε τρεις και λίγο “εγώ στο ξεκίνημά μου είχα δυο μεγάλα όνειρα. Ένα, να κάνω μια ευτυχισμένη οικογένεια, κι άλλο να γινόμουν αρχιτέκτονας. Τίποτα δεν κατάφερα. Ζω με μια μίζερη γυναίκα, χωρίς παιδιά, και σκυλοβαριέμαι στην εταιρία που δουλεύω. Σκέφτομαι συνέχεια τα όνειρα που έκανα, πώς θα ήταν αν τα είχα καταφέρει και με πιάνει ένα πλάκωμα στην καρδιά, σφίγγομαι ολόκληρος. Άλλοτε γκρινιάζω και ξεσπάω και άλλοτε κάθομαι και δεν μιλιέμαι”.

** Ξαφνικά είδα μπροστά μου αυτόν τον άνθρωπο κλεισμένο σ’ ένα κλουβί και νάχει πετάξει ο ίδιος τα κλειδιά έξω. Τα όνειρά του αθάνατοι δεσμοφύλακες και σιδερένια κάγκελα.

** Σκέφτηκα ότι τα όνειρά μας τα κάνουμε για να πατάμε γερά στο παρόν μας, για να βρίσκουμε παρηγοριά στην ελπίδα ή για να δίνουμε προοπτική στην παλέτα του χρόνου μπροστά μας. Όχι για να τα κάνουμε φυλακή μας και να στοιχειώνουμε τον εαυτό μας μέσα τους.

** Τα όνειρά μας πρέπει να είναι ευέλικτα. Εύπλαστα, προσαρμόσιμα στα γεγονότα της ζωής μας, πρόθυμα να πλάθονται σύμφωνα με τις αενάως μεταβαλλόμενες ανάγκες μας.

** Κι επιπλέον, τα όνειρά μας οφείλουν να είναι θνητά – να πεθαίνουν όταν δεν χωράνε στα βήματά μας και να παίρνουν τη θέση τους άλλα. Να μας πιάνουν τρυφερά από το χέρι και να μας τραβούν απαλά στο μέλλον μας. Όχι να μας σέρνουν βίαια μαλώνοντάς μας που δεν τα υπηρετήσαμε αποτελεσματικά.

** Τα όνειρά μας γεννιούνται απο εμάς. Όταν δεν είναι ευέλικτα, κάποιες φορές είμαστε εμείς οι ίδιοι που έχουμε παγώσει στη ζωή μας και, ακίνητοι, λατρεύουμε αυτάρεσκα τις πληγές μας.


🔔 Για τη διαδικασία της συνάντησης:

*Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στο ΖΟΟΜ 15 min ΠΡΙΝ την έναρξη. Για λόγους πρακτικούς, μετά τη συμφωνημένη ώρα έναρξης (19.00), η πλατφόρμα κλείνει.

*Οι συναντήσεις έχουν να κάνουν αυστηρά με το εκάστοτε θέμα και η φύση τους ΔΕΝ είναι ψυχοθεραπευτική. Στοχεύουν μόνο στο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ και οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν δει το βίντεο με το εκάστοτε θέμα.

*Δεν γίνεται διάλογος ή αντιπαράθεση με επιχειρήματα.

*Πιθανώς δεν θα υπάρξει χρόνος για να μιλήσουν όλοι οι συμμετέχοντες αλλά, φυσικά, όλοι ακούνε όλους και μπορούν οποτεδήποτε να ανεβάσουν κάτι γραπτώς.


Εάν θέλετε μία 2μηνη περίπου σύντομη ενημέρωση

σχετικά με αυτά που κάνω (video-κείμενα, ομιλίες-ομάδες, βιβλία, Share*Dots project, Πολύτεχνο, Playback θέατρο, εργαστήρια, συμπράξεις – συνεργασίες), παρακαλώ σημειώστε το e-mail σας σ’ αυτήν τη φόρμα. Δεν είναι απαραίτητο το όνομα.

http://eepurl.com/dBRg81

Το μέρος της ιστοσελίδας με τα βιβλία μου:
http://www.petrostheodorou.gr/books/


 

Εγγραφή στο Newsletter

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of any email you receive from us, or by contacting us at [email protected]. We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here: https://mailchimp.com/legal/

 Newsletter Permissions * :